Doboj: Baba monstrum u zatvoru, kćerka se vratila kući

Sanja Bogojević (27) iz Trnjana, kod Doboja, vratila se kući nakon što je njena majka Vojkana (53) upućena u KPZ u Istočnom Sarajevu na izdržavanje desetogodišnje zatvorske kazne zbog ubistva Sanjine bebe.

Vrhovni sud RS ukinuo je presudu Okružnog suda Doboj kojom je Bogojevićeva bila osuđena na šest godina zatvora, te joj povećao kaznu za još četiri godine zbog ubistva bebe koju je rodila njena mentalno zaostala kćerka Sanja i podstrekavanje kćerke da ubije drugu bebu.

U dobojskom Centru za socijalni rad nam je rečeno da su Sanju Bogojević po naredbi ovdašnjeg Okružnog tužilaštva smjestili u sigurnu kuću, kako bi se uspješno vodila istraga.

"Po dobijanju informacija od Okružnog tužilaštva o okončanju krivičnog postupka, te obavještenja da predmetno lice neće više biti saslušavano, ovaj centar je pokrenuo postupak za prestanak smještaja. S obzirom na to da se radi o poslovno sposobnom licu, u toku postupka uzeta je u obzir želja predmetnog lica za prekidom smještaja i mišljenje sudskog vještaka, te je smještaj u sigurnoj kući prekinut", saopšteno je u Centru za socijalni rad.

Sanja se tako nakon dvadesetak mjeseci boravka u ustanovi u FBiH, koji je navodno Centar koštao oko 800 KM mjesečno, vratila u porodičnu kuću u Trnjane, gdje žive njen otac Milivoje i maloljetni brat Dragan.

Njena majka, koja je u javnosti dobila "etiketu" baba monstrum, nakon trinaest mjeseci provedenih u pritvoru dobojskog KPZ-a upućena je na izdržavanje kazne, u koju će joj biti uračunato i pritvorsko vrijeme. (nezavisne.com)

Tagovi: