Silovatelju Miroslavu Gavriću 6 godina robije

Miroslav Gavrić (33) iz Čelinca pravosnažno je osuđen pred Vrhovnim sudom Republike Srpske na jedinstvenu kaznu od šest godina i tri mjeseca zatvora zbog silovanja 64-godišnje žene u oktobru prošle godine.

Sekretar suda Jelena Despotović kaže da je presuda izrečena nakon što je sudsk vijeće potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu Okružnog suda u Banjaluci.

– Žalbe su odbijene kao neosnovane i prvostena presuda je u potpunosti potvrđena – rekla je Despotovićeva.

Zbog silovanja 64-godišnje žene Miroslav Gavrić je pred Okružnim sudom u Banjaluci osuđen na pet godina zatvora. Međutim, budući da mu je to bila druga presuda za silovanje, u dvije godine, sud mu je zbog sticaja krivičnih djela kaznu objedinio u jedinstvenu od šest godina i tri mjeseca zatvora.

Zločin se dogodio početkom oktobra na području opštine Čelinac. Gavrić je tokom noći, kroz prozor, provalio u kuću žrtve, a potom je nasrnuo na nesrećnu ženu i brutalno je silovao. Žrtvi je nanio teške tjelesne povrede, zbog čega je bila zadržana na liječenju u Univerzitetskom kliničkom centru RS.

Silovao i ranije

Gavrić je 2014. godine u Osnovnom sudu u Kotor Varošu osuđen zbog silovanja poznanice u aprilu te godine. Kobne noći žrtvu je sreo kod prijatelja na slavi. Nakon što je žena pješice krenula kući, Gavrić je pošao za njom i presreo ju je na lokalnom putu. Pod prijetnjom da će je zaklati nožem ženu je odvukao pored puta, gdje ju je pretukao i silovao.

Iz zatvora je pušten na uslovnu slobodu u julu 2016. godine i samo tri mjeseca kasnije ponovo je silovao ženu. Zanimljivo je da je Miroslav Gavrić i prije silovanja iz 2014. godine evidentiran kao seksualni prestupnik i to nakon što je na području opštine Laktaši napastvovao ženu. Međutim, tada nije odgovarao krivično, već prekršajno.

(Srpskacafe.com)

Tagovi: