Opozicija danas napustila sjednicu NSRS

Poslanici opozicije napustili su današnju posebnu sjednicu Narodne skupštine RS uoči usvajanja dnevnog reda, a na kojoj se raspravlja o prijedlogu budžeta za 2018. godinu i ekonomskim reformama po hitnom postupku.

Lider NDP-a Dragan Čavić je kazao da ne žele da učestvuju u bezakonju, tvrdeći da se ovakvom procedurom predlagača, odnosno Vlade RS, krše tri zakona.

"Iz pravnih, ustavnih i moralnih razloga mi nećemo učestvovati u radu Narodne skupštine RS. Ne želimo da učestvujemo u bezakonju", kazao je Čavić.

On je poručio da skupštinska većina „želi da nastavi po starom“.

"Ali ovako neće moći. Tražićemo druge oblike borbe, ali o tome ćemo kasnije govoriti", rekao je Čavić.

Čavić je poručio i da aktuelnu skupštinu pod hitno treba raspustiti.

"Kakav je ovo primjer građanima, kada NSRS koja donosi zakone te zakone ne poštuje. Ovdje ima dovoljan broj ruku da kažu da je sinoć u Banjaluci duvao povjetarac, a ne orkan. Šef im kaže da je duvao povjetarac ili da nije bilo mraka. E to je stanje u NSRS. Bruka. Ja ovdje neću da učestvujem",kazao je Čavić i pozvao predsjednika RS da raspusti parlament.

Šef poslaničkog Kluba SDS-a Vukota Govedarica kazao je da je na sceni „kabadahijski odnos“ prema institucijama RS i poručio da se nisu odlučili na poteze kao prošli put (fizičku blokadu i pištaljke op.a.) jer ih „to neće odvesti ka onome što će riješiti problem“.

"Žao mi je što je opozicija ovo odlučila. Nadam se i da će zajednička komisija koju smo formirali ipak raditi i da ćemo do sljedeće sjednice imati neko rješenje", kazao je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

(mondo.ba)

Tagovi: