Univerzitet u Banjoj Luci: Osnovan Konfucijev institut (FOTO)

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci (UNIBL) u sastavu prof. dr Radoslav Gajanin, v.d. rektora, prof. dr Biljana Antunović, prorektor za međunarodnu saradnju i Ljiljana Stević, direktor Konfucijevog instituta (KI) na UNIBL prisustvovala je 12.12.2017. godine XII konferenciji Konfucijevih inistituta, u gradu Xi'an u pokrajinu Šansi u Kini.

Tom prilikom prof.dr Radoslavu Gajaninu v.d. rektora Univerziteta u Banjoj Luci je pred 2.000 delegata u sastavu rektora, naučnih istraživača i profesora iz čitavog svijeta uručena plaketa novoosnovanog Konfucijevog instituta u Banjoj Luci.

 

Plaketu je uručila potpredsjednica Državnog vijeća NR Kine, gospođa Liu Jandung.

Napominjemo da se Konfucijev institut u Banjoj Luci, na ovaj način pridružio porodici od 525 KI u 146 zemalja širom svijeta. Delegacija UNIBL na ovom skupu je boravila na poziv Konfucijevog instituta.

Prof dr. Gajanin je imao priliku upoznati se sa direktorom odjeljenja za planiranje Sjedišta Konfucijevih instituta gospodinom Cao Diefeng i predstaviti mu saradnike koji su radili na osnivanju ovog, za Republiku Srpsku, važnog projekta.

Delegacija Univerziteta u Banjoj Luci je sa partnerskim Univerzitetom iz Tianjina ( TUTE-Tianjin University of Technology and Education of China) imala intezivne radne sastanke na kojima su definisani statut KI i akcioni plan, te zadaci za naredni period.

Univerzitet je takođe predstavio direktora KI, profesoricu Jin Cai koja će u Banja Luci zajedno sa direktorom KI Instituta iz Banja Luke Ljiljanom Stević, voditi Konfucijev institut.

Tagovi: