Bivši načelnik Srebrenice Ćamil Duraković kandidat za predsjednika RS

Bivši načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković potvrdio je danas da će se, kao nezavisni kandidat, na predstojećim izborima kandidovati za predsjednika Republike Srpske.

Duraković je najavio da će podršku za svoju kandidaturu zatražiti od udruženja, političkih stranaka i zajednice, te da svoju kampanju neće bazirati na negativnoj propagandi, već na istini, konkretnom planu i preuzimanju odgovornosti.

"Nudim građanski orijentisan, proevropski i probosanskohercegovački program 'Naš izbor', te želim biti zajednički kandidat svih onih koji hoće promjene u ovom dijelu BiH. Računam na glasove svih građana, i spreman sam izaći i ponuditi treću politiku u Republici Srpskoj, alternativu onome što nude vlast i opozicija", naveo je Duraković u saopštenju.

On kaže da vjeruje u demokratsku i nenasilnu borbu za promjenu stanja u ovoj zemlji i da je drugačija budućnost moguća. 

"Poručujem da se više neću osvrtati na pojedince koji su govorili i radili protiv ideja koje zagovaram. Neću se čak osvrtati ni na potencijalne druge kandidate iz bošnjačke zajednice. Želim pričati pozitivnu priču, želim mladim koji ovdje žive pokazati da drugačije može. Vrijeme je da ispružimo ruku i da naša generacija konačno bude generacija promjene", zaključio je Duraković. 

Tagovi: