Oglasio se Filip Ćulum: Nemam veze sa Davidovom smrću

Filip Ćulum, Banjalučanin koji se na društvenim mrežama dovodi u vezu sa smrću Davida Dragičevića (21), negira umiješanost u ovaj slučaj, te ističe da nije povezan ni sa policijom, ni sa politikom.

"Živim sa roditeljima koji nemaju veze sa policijom, graničnim prelazima i politikom, a posebno ne sa direktorom policije Darkom Ćulumom, čak su oboje nezaposleni", rekao je Filip Ćulum za "Nezavisne".

Istakao je da radi kao šanker u jednom banjalučkom koktel-baru i da sve ove dane ide na posao sa podsvjesti da će mu se nešto desiti, čekajući, kako dodaje, da se dokaže da nije kriv.

"Prvi dan nakon nestanka pokojnika, pozvala me je policija, gdje sam proveo minimalno pet sati, i gdje sam sasvim sigurno pristao na poligraf, zato što se ne osjećam krivim za pokojnikov nestanak. Te večeri kad je David nestao ja sam bio na poslu, to jeste radio sam drugu smjenu, gdje kamere u lokalu mogu da potvrde - kad sam završio posao, krenuo sam kući, dopunio račun na Laušu i sjeo u pekoteku da nešto pojedem. Naravno, kamere su sve snimile", navodi Ćulum.

Potom je, kaže, otišao kući, a svu ovu njegovu priču, kako dodaje, pokrivaju bazne stanice za šta policija ima dokaze.

"Davida sam poznavao kao što poznajem još 1.000 drugih mladića sa Lauša, ali nisam nikada imao sa njim nikakav problem. U ovom trenutku, poslije njegovih roditelja, kojima želim iskreno saučešće da izjavim, ja bih isto volio da je David živ i da može da potvrdi moju priču", ispričao je Ćulum za "Nezavisne".

Dodaje da poruke, koje je David poslao drugu na Instagram, ima i on.

"I jasno se na njima vidi da je moje ime i prezime napisano, ali zbog čega, mislim da će ostati misterija. Moje mišljenje je da je mislio na dečka sa kojim se to veče i potukao, pa je možda permutovao ime", priča Ćulum.

Kaže da bi sutra otišao kod Davidovog oca i sjeo i ispričao se s njim, jer se ne osjeća krivim. Upozorio je na ponašanje pojedinih stranaka koje, kako kaže, preko slučaja gdje je jedan mlad život izgubljen hvataju poene zbog predstojećih izbora.

"Zamolio bih sve ljude da shvate da i ja isto imam majku koja već noćima ne spava, koja ništa ne može da uradi dok se pola grada diglo na noge da je njen sin ubica, a ustvari ja sam samo momak koji se to veče sasvim slučajno našao u poruci pokojnika", rekao Filip Ćulum.

Iz MUP-a RS juče su, podsjetimo, saopštili da demantuju neistinite navode koji su se pojavili na određenim portalima i društvenim mrežama, da je jedno od lica sa kojima je David Dragičević imao fizički sukob u noći kada je nestao, nećak direktora policije Darka Ćuluma.

"Na osnovu sprovedene istrage, utvrđen je identitet tri lica sa kojima je Dragičević imao fizički sukob u noći u kojoj je nestao, te da među njima nije bilo srodnika direktora policije Darka Ćuluma, niti bilo kojeg visokog funkcionera Ministarstva. Policijski službenici nastavljaju i dalje sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji u cilju otklanjanja svih eventualnih sumnji u vezi s ovim slučajem", rekli su iz MUP-a RS.

Nezavisne novine

Tagovi: