Vakcinisana djevojčica oboljela od morbila

Trogodišnja djevojčica iz Šamca koja je primljena u Opštu bolnicu u Doboju oboljela je od morbila, potvrdila je Svjetlana Adžić, infektolog ove bolnice.

"Trogodišnja djevojčica oboljela od morbila je u stabilnom stanju. Nema nikakvih komplikacija", kazala je Adžićeva i dodala da je djevojčica vakcinisana MRP vakcinom.

Naime, ovo je 12. slučaj registrovan u RS oboljelih od malih boginja, nakon što su u srijedu iz Instituta za javno zdravstvo rekli da su tri nova pacijenta u RS oboljela od morbila.

"Radi se o dvogodišnjem djetetu i tridesetjednogodišnjem muškarcu iz Istočnog Sarajeva i dvogodišnjem djetetu iz Kozarske Dubice", kazali su iz Instituta i  dodaju da nijedno od оbоljеlе dјеcе niје vаkcinisаnо, dok je tridesetjednogodišnjak nepoznatog vakcionalnog statusa.

Prošle sedmice u Modriči je proglašena epidemija nakon što je oboljela trudnica i njene dvije kćerke od tri i pet godina. Polovinom ovog mjeseca u Istočnom Sarajevu su zabilježena četiri slučaja morbila, gdje i proglašena epidemija.

Nezavisne novine

Tagovi: