Uručena priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima

Na svečanoj sjednici Skupštine opštine Šamac danas su, povodom Dana opštine, dodijeljena priznanja zaslužnim institucijama i pojedincima.

Najviše opštinsko priznanje Povelja uručeno je Fudbalskom savezu Republike Srpske za zasluge i doprinos u razvoju sporta na području opštine Šamac, a dodijeljene su i dvije aprilske nagrade Kajak, kanu i rafting klub “Ušće” za zaštitu životne sredine i Jeli Knežević kao najaktivnijem volonteru Crvenog krsta Šamac.

Dodijeljene su plakete “Udruženju Slatinaca” za doprinos u humanitarnim i dobrotvornim akcijama i ispoljenu solidarnost, Pilani “Kojić” Obudovac za rezultate u privređivanju i tehnička unapređenja, te preduzeću “Brojler – zlatno pile” Šamac koje ima više od 40 kooperanata na ovom području.

Na svečanoj sjednici uručene su i pohvalnice istaknutim pojedincima Stojanu Simeunoviću iz Gajeva, Siniši Aranđiću iz Gornje Slatine, Stevi Ganiloviću iz Šamca, posthumno Jovanu Sićiću iz Šamca i Nikoli Jovanović iz Šamca.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević ocijenio je da je u ovoj lokalnoj zajednici vidan napredak u privredi, kao i da su pokrenuti investicioni ciklusi.

"Pokrenuto je ozbiljno infrastrukturno uređenje grada. Ove godine slijede značajniji infrastrukturni projekti u gradu i u okviru mjesnih zajednica", rekao je Milićević.

On je rekao da je sada veći akcenat na socijalnoj politici, pa iz budžeta podržavaju porodice sa četvoro i više djece, penzionere, prvačiće.

Milićević je napomenuo da je za godinu dana u Šamcu zaposleno 110 radnika više, te najavio sa svojim saradnicima učiniti sve da Šamac bude srećnije i bolje mjesto za život.

Na Centralnom spomeniku na trgu u Šamcu služen je parastos poginulim borcima u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu i položeni vijenci i cvijeće.

Tagovi: