Završetak sanacije zgrade Vatrogasnog doma u Obudovcu polovinom maja

U Obudovcu je u toku sanacija zgrade Vatrogasnog doma, za šta će iz budžeta opštine Šamac biti izdvojeno oko 15.000 KM.
Završetak radova na objektu, koji je dugo godina bio van funkcije, očekuje se polovinom maja.
Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je da radovi obuhvataju sanaciju unutrašnjih i vanjskih zidova, stolarije, betoniranje staza i platoa oko objekta, kao i bušenje bunara kojim će se Teritorijalna vatrogasna jedinica snabdijevati vodom.
“Završetak planiranih radova očekuje se polovinom maja, nakon čega bi u mjesnoj zajednici Obudovac počelo sa radom odjeljenje Teritorijalne vatrogasne jedinice Šamac”, dodala je Mihaljčićeva.
Starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice u Šamcu Slobodan Milovanović rekao je da odjeljenje u Obudovcu nije funkcionisalo od 2009. godine.
“Sanacijom i rekonstrukcijom vatrogasnog doma otvara se mogućnost vatrogascima da djeluju stalno, ukoliko je to potrebno. U ovom odjeljenju planirano da bude locirano jedno vatrogasno vozilo sa ekipom vatrogasaca”, naveo je Milovanović.
On je rekao da je prošle godina na području mjesne zajednice Obudovac, poslije mjesne zajednice Šamac, registrovan najveći broj požara većeg intenziteta, pa će odjeljenje u Obudovcu Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici pomoći da lakše i brže funkcioniše i da ima bolje rezultate.
Izvođač radova na sanaciji Vatrogasnog doma u Obudovcu je preduzeće “Posavski borci” iz Šamca.
 
 

Tagovi: