Savez za promjene dobija nove partnere za opšte izbore

Savez za promjene u narednih nekoliko dana potpisaće saradnju sa partijama ''Sloboda'', Naprednom Srpskom i Srpskom naprednom strankom.

Ove tri partije, čiji su lideri Budimir Balaban, Goran Đorđić i Hadži Jovan Mitrović prošle sedmice osnovali koaliciju za predstojeće opšte izbore, u SzP ulaze kao četvrti koalicioni partner SDS, PDP i NDP.

Njihovo djelovanje zasniva se na podršci zajedničkim kandidatima SzP za srpskog člana Predsjedništva i predsjednika RS Mladenu Ivaniću i Vukoti Govedarici.

"U narednih nekoliko dana trebalo bi da bude formalizovana naša saradnja sa SzP. Na izborima ćemo ići sa svojim listama za Narodnu skupštinu RS i parlament BiH, jer radimo na ukrupnjavanju partija", ističe Goran Đorđić, lider Napredne Srpske.

Kaže da će potpisati i saradnju sa Savezom „Ostanak“ Nebojše Ličanina, koji čini 11 udruženja i grupacija građana.

Generalni sekretar PDP Perica Bundalo kaže da su predstavnici ovih partija naklonjeni opoziciji po svom opredjeljenju i političkom radu.

"Ukrupnjavamo politički blok koji okuplja Savez za promjene i vjerujemo da će podržati zajedničke kandidate za pojedinačne funkcije. Smatram da će nam ta podrška, kao i još neke stvari, doprinijeti boljem rezultatu SzP na izborima i pobjedu naših kandidata", kaže Bundalo.

Foto Siniša Pašalić/RAS Srbija

Povodom sporazuma SzP za predstojeće izbore, on navodi da se finalizuje njegov sadržaj i da će biti u interesu članica Saveza, dok će raspored funkcija biti u skladu sa ostvarenim izbornim rezultatima partijama.

Prihvatljiv sporazum za NDP

Đorđe Miličević, potpredsjednik NDP, ističe da bi u narednih desetak dana trebalo da bude potpisan sporazum djelovanja SzP za opšte izbore.

"Dobili smo nacrt sporazuma koji je 90 odsto prihvatljiv za NDP, gdje je navedeno da se ovoj partiji ustupa jedno od najviših funkcija u budućoj vlasti. Ne bi trebalo da bude problema u definisanju i koja je ta funkcija. Smatram i da bi stranke SzP trebalo da izađu sa jednom listom za parlament BiH", kaže Miličević.

(srpskainfo.com)

Tagovi: