Elif u Kiseljaku: Glumica oduševila učenike i nastavnike

Izabela Damla Guvenilir (Isabela Güvenilir) koja glumi Elif u istoimenoj seriji, koja je vrlo popularna u Bosni i Hercegovini, posjetila je Osnovnu školu ''Kiseljak 1'' u mjestu Hrastovi.

Malu glumicu su dočekali direktor Nermin Merhemić, nastavno osoblje i više stotina učenika, ali i građana Kiseljaka koji su iskoristili ovu priliku da se fotografišu sa omiljenog glumicom, piše Avaz.ba.

Ispred učenika OŠ „Kiseljak 1“ cvijeće Izabeli predala je Sara Vrbić, sa kojom je poslije Izabela sjedila u školskoj klupi.

Naš reporter razgovarao je sa devetogodišnjom glumicom iz Turske o dočeku u BiH.

"Nisam ranije doživjela ovaj osjećaj, mislim da je ova škola posebna i doček mi se zaista sviđa. BiH je lijepa država i volim je, te sam zato i došla drugi put ovdje. Ukoliko me pozovete rado ću opet doći i to će me usrećiti, mada i ako me ne pozovete ja ću opet doći", rekla je Izabel, čime je nasmijala svoju pratnju.

U pratnji Izabele bile su njena majka Jurdanur Guvenilir (Yuradnur Güvenilir), sestra Nazli Guvenilir (Güvenilir), producentica serije “Elif”, Inci Gulen (Gülen), kao i prevodilac Mahir Pandžo.

Tokom posjete Izabela i pratnja nisu krili oduševljenje dočekom koji je spremljen za nju, te smo Izabelu zamolili za komentar o popularnosti koju ima u BiH.

"Mislim da sam ovdje popularnija, mada sam popularna i u Turskoj. Kada me ovdje ljudi vide na ulici prvo gledaju u mene, a onda me oslovljavaju po imenu koje nosim u seriji “Elif, Elif”, te se fotografišu sa mnom. Osjetim da su šokirani jer me ne očekuju ovdje", rekla nam je Izabela za kraj.

Nakon druženja sa osnovcima OŠ „Kiseljak 1“, ali i pravljenja selfija sa učenicima, Izabela je održala probu sa učenikom ove škole, Bakirom Karasalihovićem, popularnim jutjuberom s kojim će sutra u Zenici voditi program na manifestaciji Dan djeteta.