ABA donijela odluku o terminu finala, Partizan negoduje

 Finalna serija košarkaške ABA lige između Partizana i Crvene zvezde počeće 13. juna, potvrdilo je rukovodstvo takmičenja.

Prva utakmica na programu je u utorak 13. juna u 20 časova u „Štark areni“, a druga dva dana kasnije na istom mjestu.

U slučaju da Partizan ostane pri stavu da ne prihvata promjenu termina i ne pojavi se na terenu 13. i 15. juna, u skladu sa propozicijama takmičenja tutula će poslije druge utakmice biti dodeljena košarkašima Crvene zvezde.

Prvobitno je naznačeno da je za pomjeranje finalne serije ABA lige potrebna saglasnost oba učesnika. Dakle, pristanak Crvene zvezde i Partizana. "Crveno-bijeli" su pristali na novi termin, dok "crno-bijeli" isto nisu učinili.Ipak, u Pravilniku AdmiralBet ABA lige član 11 – 1.1 navodi se:

- Utakmice ABA lige igraju se prema utvrđenom rasporedu i Kalendaru takmičenja, s tim, da sportski direktor ABA lige j.t.d može da odredi i drugi termin igranja utakmica, ako je to u interesu lige. -

To znači da će konačnu odluku isključivo imati direktor regionalnog takmičenja Milija Vojinović,. Preostali termini finalne serije su 18. jun, kao i 20. i 23. za eventualne četvrtu i petu utakmicu.

Termini prva tri meča

1. utakmica (utorak, 13. jun): Partizan – Crvena zvezda (20.00)

2. utakmica (15. jun): Partizan – Crvena zvezda (20.00)

3. utakmica (18. jun): Crvena zvezda – Partizan

glassrpske.com

Tagovi: