Borenović i Trivić: Poništiti izbore za predsjednika Srpske

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da će ova stranka podnijeti određene prijave protiv Centralne izborne komisije zbog krađe glasova. On je rekao da postoje osnove da se izbori za predsjednika Republike Srpske ponište u najvećem dijelu Srpske.

Borenović je rekao da Dodik ima prednost u Doboju nad Trivićevom od deset hiljada glasova i to na osnovu falksifikovanih glasačkih listića. 

- Jedno biračko mjesto u Čelincu smo sada našli na kojem Jelena Trivić ima nula glasova, a Dodik 235 glasova. Neka mi neko to objasni. Ovo nije Doboj gdje je jasno šta se radi. U rodnom selu Jelena Trivić ima nula glasova, a Dodik 141 glas. Je li to moguće - rekao je Borenović. 

On je dodao da je Jelena Trivić pobijedila u trci za predsjednika Srpske. 

- U Doboju ima biračkih mjesta sa nevjerovatnom razlikom. I takvih je na desetine mjesta. Sa tim argumentima ćemo ići prema CIK-u. Želimo istinu. Ako dozvolimo izbornu korupciju, ona će ući u sve pore društva - istakao je Borenović. 

Trivić je kazala da je u pitanju sveobuhvatna krađa. Ona je rekla da će pravni tim PDP-a izaći sa svim primjerima te krađe. 

J. Stanić

 

Tagovi: