Danas do 36 stepeni

U BiH danas će biti pretežno sunčano sa temperaturom vazduha do 36 stepeni Celzijusovih.

Ujutru i tokom dana biće pretežno sunčano i toplije, dok poslije podne može biti kratkotrajnih lokalnih pljuskova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Popodne se na jugoistoku i jugozapadu očekuje razvoj oblaka uz moguće kratkotrajne pljuskove. Pljuskovi će biti češći u brdsko-planinskim predjelima.

Duvaće slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar, podaci du Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

STANJE NA PUTEVIMA

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Od 11.30 do 14.30 časova danas planirana je potpuna obustava saobraćaja na dionici puta od Šipova ka Kupresu /Novom Selu/, u mjestu Strojice, zbog miniranja stijena.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Krupac-granica Republike Srpske /Bogatić/, na pravcu Konjević Polje-Milići, na putu Stari Majdan-Banjaluka /Rudarska/ i dionici granica Republike Srpske /Bakračuša/-Nevesinje jedan.

Izmijenjen je režim saobraćanja i na dionici magistralnog puta Prijedor-Kozarac radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prijedor, te na pravcu Rudanka-Doboj jedan radi isključivanja i uključivanja na teren mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka /uključujući most/ do tunela Putnikovo brdo dva.

Produženi su radovi na regionalnim putevima Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić zbog čega je izmijenjen režim saobraćaja.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na regionalnim putevima entitetska granica Ćesim-Pridvorci, Prijedor tri-entitetska granica /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko ovog puta tokom eksploatacije rudnika LJubija, kao i na pravcima Teslić dva-Teslić tri-entitetska granica /Podjezera/, Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Jezero-Šipovo.

Jednom kolovoznom trakom, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija na dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići /na samoj liniji razgraničenja/, na regionalnom putu Bistrica-Podgrab i na pravcu Ukrina-Gornja Vijaka.

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena na snazi su na dionici Šamac jedan-Grebnice, na lokalitetu Grebnice-Tišina od 8.00 do 14.00 časova, te na regionalnom putu Polje-Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, grad Derventa, od 8.00 do 15.00 časova.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica Stanić Rijeka-Derventa-granični prelaz Brod.

U FBiH saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva M-5 i M-16 u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic od 22.00 do 6.00 časova saobraća se naizmjenično jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noću saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije se zbog radova saobraćaj i na pravcima Žitomislići-Počitelj /Ševaš NJive/, Donji Vakuf-Travnik /Komar/ i Šamac-Orašje /Grebnice-Bazik/.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

mondo.ba

Tagovi: