Detalji pogibije desetogodišnjeg dječaka u Derventi

U strahovitoj eksploziji u Derventi, velika tragedija pogodila je porodicu Kapetanović, u čijem domu je nastradao desetogodišnji dječak D. K.

Kako saznajemo, dječakov član porodice, najvjerovatnije stric, je deminer, a u kući u kojoj je dječak živio, nalazili su se rekviziti, odnosno eksplozivne naprave koje je stric koristio. Eksplozija se dogodila u potkrovlju kuće, gdje je dječak otišao da se igra.

- Policijskoj stanici Derventa danas oko 11.45 časova, prijavljeno da je u porodičnoj kući u Dubičkoj ulici u Derventi, došlo do eksplozije u kojoj je dijete smrtno stradalo - potvrdili su iz Policijske uprave Doboj.

Na mjestu tragedije su službenici Policijske stanice Derventa i Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj, koji vrše uviđaj.

Istraga treba da rasvijetili okolnosti tragedije, odnosno od čega je ugašen mališanov život.

- Sudeći po razmjeri razorenosti krova, eksplodiralo je nešto znatno jače i opasnije od bombe. Moguće je da je desetogodišnjak aktivirao jednu napravu koja je serijski aktivirala i druga eksplozivna sredstva. Tako da, na žalost, mališan nije imao ni najmanje šanse da preživi - kazuju izvori upućeni u ovu tragediju.

Komšije Kapetanovića, u naselju Jasenci, gdje se i dogodila tragedija, u šoku su i bolu. Kažu da je prva eksplozija odjeknula oko „pola dvanaest“ i da je sve podsjetilo na ratno stanje.

- Od siline eksplozije potreslo se cijelo naselje, a kuću kao da je pogodila tenkovska granata. Srce nam puca za malim Denisom, koji je bio vrlo dobro i posebno radoznalo dijete - kažu vidno uznemirene i ožalošćene komšije Kapetanovića.

Do kasno popodne, osim istražiocima, bio je onemogućen prilaz kući, a pogotovo potkrovlju. Očekuje se dolazak i dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj.

Prethodno, da bi istražioci okončali uviđaj, demineri trebaju da temeljito „pročešljaju i očiste“ teren, odnosno kuću od ostalih eksplozivnih naprava.
 

SIMIĆ: BOL I TUGA DO NEBA

Strašna eksplozija i isto takva tragedija porodice Kapetanović, bolno je odjeknula Derventom, čiji se gradonačelnik ubrzo našao na mjestu nesreće.

- A šta reći za tu do neba tugu i žalost. Došao sam da zagrlim neutješnog oca, a kako čujem majka dječaka je prebačena u bolnicu. Došao sam da Kapetanovićima kažem da dijelimo ovu neizmernu bol i tugu, kao i to da ćemo im pomoći sve što je u našoj moći - kazao je gradonačelnik Milorad Simić

Kako nezvanično saznajemo, iza desetogodišnjeg dječaka ostali su roditelji i sestrica.

N. ĐURIĆ