Dodik: Najava Spajića da će podržati rezoluciju o Srebrenici istorijski katastrofalna

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je najava crnogorskog premijera Milojko Spajić da će podržati rezoluciju o Srebrenici moralno, politički i istorijski katastrofalna.

- Ako nisu vodili računa o stigmi koja se ovom rezolucijom nameće cijelom srpskom narodu, mogli su se bar zapitati kako će se osjećati blizu 40 odsto državljana Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi - rekao je Dodik.

On je ocijenio da je Milo Đukanović poražen na izborima, ali da je nažalost pobijedila politika koja je po pravilu na štetu Srba u Crnoj Gori.

- To je potvrdio i premijer Spajić - napisao je Dodik na društvenoj mreži "X".

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič objavio je da je premijer Crne Gore Milojko Spajić potvrdio da će Crna Gora glasovati za rezoluciju UN-a o Srebrenici, ali da je neće sponzorisati.

Nič koji jei član njemačkog Vijeća za vanjske poslove, imao je priliku da danas razgovara sa Spajićem u Berlinu, prenosi N1.

- Imao sam priliku da pitam Spajića o kretanju Crne Gore ka EU , da li je bolje da ide sama ili u manjoj grupi. Također, zanimalo me balansiranje između krhke parlamentarne većine naspram principa činilaca vlasti, kao i njegov stav i stav Vlade o predloženoj rezoluciji UN o genocidu u Srebrenici - naveo je Nič, prenijela je RTCG.

 

Tagovi: