Đokić nema dileme: SP ostaje sa SNSD-om u vlasti

Socijalistička partija Republike Srpske ostaje u koaliciji sa SNSD uprkos nesuglasicama i nezadovoljstvima koja su se javljala u proteklom periodu.

Kaže ovo u intervjuu za Srpskainfo lider te stranke i ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić. On ističe da SP RS nije uvijek bila zadovoljna odnosima unutar koalicije, ali da za sada ne razmišljaju od izlasku iz koalicije.

Dakle, nisu tačne spekulacije koje se sve češće mogu čuti u javnosti da ste nezadovoljni statusom u koaliciji i da planirate da je napustite?

U javnosti se mogu čuti razne spekulacije o mnogim pitanjima, ali jedina istina je da takvu odluku mogu donijeti samo organi Socijalističke partije. To pitanje nije bilo na dnevnom redu. Istina je da je postojalo određeno nezadovoljstvo s naše strane unutarkoalicionim dešavanjima i politikama u proteklom periodu, ali kao zreli ljudi i političari spremni smo da radimo na njegovom prevazilaženju", kazao je Đokić.

Kada je u pitanju Doboj, gdje je gradski odbor te partije protiv SNSD-a, Đokić kaže o međustranačkim pitanjima razgovara sa Miloradom Dodikom, a Doboj je lokalno pitanje i za to je Srđan Todorović sasvim dovoljan sagovornik za bilo koga.

BN TV