Dramska scena odigrala premijeru "Princ bez miraza"

Dramska scena Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" Prnjavor izvela je pred domaćom publikom premijeru predstave "Princ bez miraza".

Rukovodilac prnjavorskog amaterskog pozorišta Brankica Radonjić rekla je Srni da je ova predstava ostvarenje dugogodišnje želje da odrasli glumci igraju u predstavi za djecu.

- Rad na predstavi je bio pun izazova, a glumci su angažovali sve svoje potencijalne u približavanju priče najmlađim gledaocima. Razumjeti svijet i umjetničke potrebe djeteta ne može svako i time sam više ponosna na njihovo zalaganje i uloženi trud - kaže Radonjićeva.

Ona kaže da je grupa odraslih amatera do sada izvela tri predstave za odrasle i da im je scena već dobro poznat teren, što je potvrdila i sinoćnja reakcija publike, koja ih je nagradila velikim aplauzom.

Radonjićeva je najavila da pozorišnu publiku do kraja sezone očekuju još tri premijere kao dokaz vrijednog rada sva četiri ansambla "Prosvjetine" Dramske scene.

Siniša Tešanović, koji u predstavi "Princ bez miraza" ima ulogu sluge, kaže da je lik koji tumači glumački vrlo zahvalan, može se kreirati na razne načine.

- Srećan sam što je i naša grupa za odrasle pri Dramskoj sceni uspjela da odigra predstavu za djecu, koja su najzahvalnija, ali i najiskrenija publika - rekao je Srni Tešanović.

 

 

nezavisne.com

Tagovi: