Duduković ostavio Zolaku milionski minus u „Vodovodu“

Novi direktor banjalučkog „Vodovoda“ Aleksandar Zolak naslijedio je milionski minus u poslovanju ovog preduzeća koji je iza sebe ostavio njegov prethodnik Predrag Duduković.

Naime, izvještaj o poslovanju ovog preduzeća za prva tri mjeseca ove godine pokazuje da su prihodi „Vodovoda“ iznosili 5,1 milion KM, a rashodi 6,3 miliona KM, što je za rezultat imalo minus od 1,2 miliona maraka.

U odnosu na isti period prošle godine troškovi plata i naknada uvećani su za 589.052 KM. Ti troškovi lani su iznosili 3,3 miliona KM, dok su u 2022. bili 2,7 miliona.

Prosječan broj zaposlenih u preduzeću „Vodovod“ je na kraju marta ove godine iznosio 382, što je za 12 više u odnosu na isti period prošle godine kada su imali 370 radnika.

Gubitak „Vodovoda“ je skoro dva puta veći u odnosu na isti period lani kada je minus iznosio 642.407 KM, na prihode od 4.582.236 KM i rashode od 5.224.643 KM.

U pitanju je poslovni rezultat koji je uglavnom nastao dok je ovim preduzećem upravljao raniji v. d. direktor „Vodovoda“  Predrag Duduković, koji je dao ostavku na tu funkciju u zadnjim danima februara ove godine.

Interesantno je da je nakon ostavke Duduković ostao u gradskom „Vodovodu“ i to na funkciji izvršnog direktora za ekonomske poslove.

Za njegovog nasljednika je imenovan Aleksandar Zolak prvo sa statusom v.d. direktora, a nedavno je nakon provedene konkursne procedure imenovan za direktora ovog preduzeća na četiri godine.

capital.ba

Tagovi: