Džoni Dep sa Alom Paćinom režira film

Džoni Dep bi trebalo da režira svoj prvi film poslije 25 godina. Kako piše "The Hollywood Reporter", u pitanju je ostvarenje pod nazivom "Modiljani".

Tačnije, biografski film o italijanskom slikaru i vajaru Amedeu Modiljaniju.

Dep će biti koproducent filma sa Alom Paćinom i Barijem Navidijem, što će biti prvi film koji je vodio otkako je debitovao kao reditelj dugometražnog igranog filma sa filmom "Hrabri" ("The Brave") iz 1997.

Film "Modiljani", koji je zasnovan na drami Denisa Mekintajra, a koju su za bioskopsko platno adaptirali Ježi i Meri Kromolovski, prati umjetnika u Parizu 1916. godine.

- Modiljani se dugo smatrao kritičkim i komercijalnim neuspjehom, a umjetnik prolazi kroz turbulentnih 48 sati koji će postati prekretnica u njegovom životu, učvršćujući svoju reputaciju umjetničke legende - navodi "The Hollywood Reporter" u svom tekstu.

Proizvodnja filma bi trebalo da počne u Evropi na proljeće 2023. godine, a kasting će takođe biti otkriven uskoro, piše "Daily Mail".

Sam Džoni Dep je izjavio da je počastvovan što će raditi na filmu o Amadeu Modiljaniju.

- Bio je to život sa velikim poteškoćama, ali na kraju je postao trijumf - univerzalna ljudska priča sa kojom se svi gledaoci mogu poistovjetiti - naveo je Dep.

nezavisne.com

Tagovi: