Humanitarni kviz za pomoć u liječenju trogodišnje Sare Maksimović

Klub istoričara "Posavina" organizovao je u Šamcu humanitarni pab-kviz s ciljem prikupljanja novca za trogodišnju Saru Maksimović kojoj je potrebno oko 150.000 evra za transplantaciju koštane srži i liječenje u Turskoj.

Pab-kviz organizovan je u saradnji sa vlasnikom kafića "San Remo" Jankom Dujmušićem.

Predsjednik Kluba istoričara "Posavina" Maja Vidović rekla je da se kviz sastojao iz dva kruga i obuhvatao je 20 pitanja iz opšte kulture.

"Pobjednik kviza je Janko Joksimović iz Modriče koji je, uz diplomu, od organizatora dobio na poklon knjigu. Pitanja za kviz iz opšte kulture sastavili smo profesor Dimitrije Živanović i ja", navela je Vidovićeva nakon sinoćnjeg kviza.

Sara boluje od teške i rijetke bolesti mukopolisaharidoza tip jedan i njenom tijelu nedostaje važan enzim, zbog čega dolazi do otkazivanja svih organa.

Po preporuci ljekara iz Turske, Sara bi trebalo da se u roku od mjesec dana ili maksimalno dva podvrgne transplantaciji.

Za liječenje Sare Maksimović novac se može uplatiti na žiro račun Naše banke - 5544020008431072, devizni račun kod Naše banke Bijeljina, Filijala Brčko SNjIfT-CODE: PAVLABA22, IBAN: BA395542030004841056, na adresu Perica Maksimović, Batkuša, Šamac CORRESPONDENT BANKS Of PAVLOVIC INTERNATIONAL BANK, te PayPal: dora.schnaubeltŽgmail.com.