Ide "Tehnogas": Čađo ponovo vozi kiseonik za UKC RS

Kamion "Tehnogasa" večeras je ponovo vozio kiseonik na Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, saznaje mojabanjaluka.info. Na fotografijama koje su u posjedu našeg portala vidi se kamion kompanije Stanislava Čađe u kojem se nalaze boce sa kiseonikom.

Podsjećamo da se ova kompanija našla u centru afere nakon što je objavljeno da kiseonik koji se koristi u UKC RS nije medicinski i da distributeri kiseonika nemaju potrebne dozvole. Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je koncem septembra da "TGT Tehnogas" nema dozvolu za promet lijekova. 

- Postoji problem oko toga što tom `TGT` nisu dali dozvolu za unutrašnji promet već su htjeli da to ide preko sarajevske firme, a da sarajaveska firma kupuje od firme iz Banje Luke, a onda prodaje preko Sarajeva kiseonik u Banju Luku - naveo je tada Dodik.

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković najavio je prije mjesec i po dana da će protiv odgovornih lica podnijeti krivične prijave zbog, kako je rekao, isporučivanja Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske kiseonika "koji nije prošao kontrole i isporučuje ga firma koja ima dozvolu za uvoz samo tehničkog, a ne i medicinskog kiseonika".

On je dodao da ima dokaze da taj kiseonik isporučuje firma "TGT tehnogas" iz Laktaša, koja "nije registrovana za unutrašnji promet lijekova". Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS saopštilo je nakon toga da je ova kompanija nosilac dozvole za stavljanje u promet medicinskog gasa kiseonika.

Direktor UKC RS Vlado Đajić nije odgovarao na naše pozive i poruke. 

G. Dakić

 

 

 

Tagovi: