Imenovani načelnici odjeljenja Opštinske uprave Šamac

Skupština opštine Šamac usvojila je danas na sjednici rješenja o imenovanju svih šest načelnika odjeljenja Opštinske uprave i skupštinkog sekretara, koji su danas položili zakletvu.

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Simo Varadinović istakao je usvajanje odluke o dodjeli javnih priznanja zaslužnim građanima, pojedincima i privrednim subjektima koji su se u proteklom periodu istakli svojim radom, a koja će biti uručena na svečanoj sjednici.

“Donijeli smo odluku da dodijelimo jednu povelju, tri plakete i pet pohvala. Svečana sjednica i njen format zavisiće od epidemioloških mjera koje budu na snazi”, rekao je Varadinović.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević izjavio je novinarima nakon sjednice Skupštine opštine da je upoznao odbornike o svojim aktivnostima između dvije sjednice, te da je, između ostalog, stavio akcenat na jedan od kapitalnih projekata u oblasti poljoprivrede koji će u narednom periodu realizovati sa “Elektro-Dobojem” – elektrifikacija oko 65 hektara na lokalitetu Čađavica u Crkvini.

“Finansiraćemo dijelom iz budžeta opštine Šamac, a dijelom od učešća poljoprivrednika koji imaju tamo poljoprivredne površine. To je samo početak, a i na narednim lokacijama ćemo na području Slatina, Gajeva i Obudovca realizovati isti takav projekat”, naveo je Milićević i zahvalio preduzeću “Elektro-Doboj” za angažman na ovom poslu koji je kapitalan iz oblasti poljoprivrede na području opštine Šamac.

Milićević je danas upoznao odbornike i o dopisu Ministarstva finansija Vlade Republike Srpske kojim se obavještava opština Šamac da izmiri dugovanja prema tom ministarstvu u iznosu od 1.250.000 KM, a odnosi se na dio imovine bivšeg preduzeća “Hranaprodukt” i zemljište.

“Vlada Republike Srpske je 2012. godine donijela odluku i prenijela pravo svojine zemljišta i objekata na opštinu Šamac, a opština je tada našla potencijalnog partnera `Brojler – zlatno pile`. Sporazuma između Vlade Srpske i opštine Šamac nije bilo. Postoji samo jedna odluka gdje se kaže da će opština Šamac prodati `Brojleru – zlatno pile` imovinu, a onda od prodaje isplatiti Vladi Srpske 1.250.000 KM”, rekao je Milićević.

On je istakao da je riječ o 2012. godini, te da tek 2015. tadašnji načelnik opštine Šamac informiše Vladu Srpske da je taj projekat propao i da se sa tim investitorom raskida kupoprodajni ugovor.

“Sada Vlada Republike Srpske traži 1.250.000 KM. Ovo govorim iz prostog razloga što je opština Šamac dva puta komunicirala sa Ministarstvom finansija i očekujem u narednom periodu da imamo rješenje ovog problema. Jedino moguće rješenje je da se ta imovina ponovo vrati u vlasništvo Vlade Srpske da ne bi bila narušena likvidnost i normalno funkcionisanje Opštinske uprave u narednom periodu. Očekujem da će biti razumijevanja jer ne vidim drugačiji način”, naveo je Milićević.

SRNA

Tagovi: