Iz UKC pitaju: Stanivukoviću, gdje si sakrio jaje?

Radmila Baldić, magistra nutricionizma na UKC RS pitala je gradonačelnika Draška Stanivukovića zašto je prilikom slikanja obroka koje koje dobijaju porodilje, trudnice i ostale kategorije pacijenata sklonio jaja, pavlaku, plazma keks od 150 grama i čaj.

Ona je istakla da je Stanivuković slikao nepotpune obroke koje dobijaju pacijenti na Univerzitetskom centru RS, pa samim tim ih koristi u svojoj političkoj igri.

„Ako imate imalo morala, nemojte da vam trudnice i porodilje budu oružje u vašoj prljavoj kampanji. Kada ste već slikali obrok onda ste trebali da uslikate sve što on čini“, rekla je Baldić.

Dodala je da svi dobijaju odgovarajuću hranu koja im je potrebna za oporavak.

„Kao stručno lice odgovorno tvrdim da trudnice i porodilje u UKC-u Republike Srpske dobijaju adekvatnu ishranu prilagođenu stanju u kojem se nalaze, sa odgovarajućom energetskom vrijednosti, makro i mikro nutrijentima“, poručuje Baldić.

Baldić kaže da ne želi da se njeno ime, obrazovanje i rad služe kao poligon za politička prepucavanja, te da Stanivouković osim što manipuliše, nije dovoljno obrazovan i kompetentsn da priča o temi koju ne poznaje.

„Nije u redu da nas javno ponižavate, očekujem Vaše izvinjenje“, kazala je Baldić.

 

D. Eremija