Junajted bi mogao da pusti Ronalda

Mančester junajted bi mogao da pusti Kristijana Ronalda da napusti Old Traford ovog ljeta zbog zabrinutosti da njegovo raspoloženje “utiče na moral u ekipi”, javlja BBC.

Stav trenera Erika ten Haga je da Ronaldo (37) nije na prodaju i da je dio njegovih planova.

Međutim, važne ličnosti u klupskoj hijerarhiji smatraju da Ronaldo više nije koristan timu. Portugalcu je ostalo još godinu ugovora, ali on želi da ide. BBC piše da Ronaldo slabo komunicira sa saigračima u klupskom kampu i da ne krije želju da ode.

BBC javlja da postoji uvjerenje u klubu da bi njegov odlazak izazvao značajno poboljšanje atmosfere i igara Junajteda, koji je na startu Premijer lige doživio dva teška poraza, od Brajtona kod kuće i Brentforda u gostima.

Trener Ten Hag, izvršni direktor Ričard Arnold i fudbalski direktor Džon Martou moraju da riješe Ronaldov problem prije kraja prelaznog roka 1. septembra. Junajted narednog ponedjeljka igra protiv Liverpula.

- Predstoji velika odluka o Ronaldu. Očigledno je da nije srećan, problem je u tome što ako ga puste, ne ostaje niko ko daje golove. Iskreno mislim da bi, ako on ode, a oni ne dovedu zamjenu, mogli da završe u donjoj polovini tabele - rekao je Geri Nevil, bivši fudbaler Junajteda.

Ronaldo je bio je najbolji strijelac Junajteda prošle sezone – i treći u Premijer ligi – ali je klub završio na šestom mjestu i propustio Ligu šampiona.

srpskainfo.com

Tagovi: