„Kosti“ među najboljim kreativnim radovima na svijetu

Kampanja full service agencije „Aquarius“ iz Banjaluke za „Kosti“, serijsko ostvarenje „Bosonoga produkcije“ koje je osvojilo region, je dosegla kreativnu tačku pucanja i na svjetskom nivou.

„Kosti“ su, naime, u kategoriji Mediji/TV promocija objavljene na Ads of the World, najvećoj svjetskoj bazi kreativnog oglašavanja koja sadrži najbolje radove iz cijelog svijeta. Potvrda kvaliteta ove kampanje je i podatak da su u ovoj bazi do sada objavljena samo dva rada iz BiH.

Ova najpoznatija svjetska baza dobrog advertising-a je dio Clio Network-a, prestižne nagrade koje datira još iz 1959. godine, pokrenute u čast izvrsnosti u oglašavanju. Platforma okuplja vodeće kreativce iz cijelog svijeta i slavi hrabre radove koji pokreću industriju oglašavanja, nadahnjuju konkurentno tržište ideja i njeguju veze unutar kreativne zajednice.

„Kampanja za 'Kosti' je u potpunosti projekat agencije 'Aquarius', u kojoj nam je bila ostavljena potpuna sloboda pri izradi kreativnog rješenja, što je danas rijetkost kod nas. To što je prepoznata i na svjetskom nivou, samo pokazuje koliko je zapravo važno da kreativci dobiju priliku da se izraze, bez ograničenja bilo koje vrste“, istakao je Dejan Šijuk, Creative Director u agenciji „Aquarius“, koji je na nedavno održanom No Limit Advertising festivalu u Sarajevu proglašen za kreativca godine u BiH.

Inače, na pomenutoj, najvećoj smotri te vrste u BiH, koja je i ove godine održana u organizaciji Media Marketing-a, kampanja za seriju „Kosti“ je bila apsolutni pobjednik  - osvojivši Grand Prix te dva zlatna (kategorije Integrisane kampanje i Print & publikacije/printani oglasi) i jedno srebrno priznanje (Digital - komunikacija na društvenim mrežama).