Miličević: Organizovano ćemo braniti gradonačelnika Bijeljine

Vršilac dužnosti predsjednika SDS-a Milan Miličević izjavio je danas u Banjoj Luci da će ova stranka "organizovano ući u odbranu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića ukoliko dođe do referenduma o njegovom opozivu".

Miličević tvrdi da skupštinska većina u Bijeljini "ne dozvoljava gradonačelniku da realizuje razvojne projekte koje je obećao biračima", javlja Srna.

Organizovano ulazimo u odbranu biračkih mjesta i sadržaja kutija u kojima će se nalaziti listići na kojima će se stanovnici Bijeljine opredjeljivati za ili protiv opoziva. Ako to ne uradimo, bićemo pokradeni - rekao je Miličević u pauzi sastanka Koordinacionog odbora SDS-a iz Izborne jedinice tri.

Na pitanje novinara zašto SDS nema svoje kandidate za načelnika i gradonačelnika Bratunca i Zvornika, Miličević je rekao da su odbori stranke u ovim lokalnim zajednicama procijenili da sada ne bi imali dovoljnu podršku birača za pobjedu na sutrašnjim vanrednim izborima.

On je dodao da se u stranci odvijaju aktivnosti u vezi sa unutarstranačkim izborima koji bi trebalo da budu završeni u maju na izbornoj skupštini na kojoj će biti izabran predsjednik i Glavni odbor stranke.

Miličević je naveo da je izmjena izbornog zakonodavstva, kako kaže, jedini pravi korak za pravedne i transparentne izbore.

nezavisne.com