Novak Đoković u finalu Rolan Garosa

Novak Đoković plasirao se u finale Rolan Garosa nakon što je pobedio Karlosa Alkarasa sa 3:1 u setovima (6:3; 5:7; 6:1; 6:0). Duel koji je ceo teniski svet s nestrpljenjem očekivao na kraju je ostavio gorak ukus kod miliona gledalaca širom sveta zbog nesrećne povrede španskog tenisera.

Povreda mladog Španca na početku trećeg seta je u potpunosti promenila tok meča, pa je Novak lakše nego što se očekivalo prebrodio najveći izazov na ovogodišnjem Rolan Garosu. Duel koji je ceo teniski svet s nestrpljenjem očekivao na kraju je ostavio gorak ukus kod miliona gledalaca širom sveta zbog nesrećne povrede španskog tenisera. Meč je počeo spektakularno.

Sjajan prvi set Novaka Đokovića! Igrao je srpski as kao mašina i "predatorski" koristio svaki poklon mladog Španca. Ključni segmenti u ovom setu bili su svakako sjajni servisi Novaka, sve dok vetar nije počeo da pravi probleme na 4:2, ali je uspeo i to da prevaziđe. Uprkos tri duple servis greške, "ušao je u glavu" Špancu. Igrao je Novak jako, jako agresivno, "crtao" po terenu kako samo on to ume, i hirurški precizno slao duboke lopte pod noge Alkarasu.

Takođe je bilo upadljivo i to što Španac igra daleko iza osnovne linije, nije mu Novak dozvolio da diktira igru, a evidentna je i trema kod mladog Španca, koji je promašivao udarce koje je u prethodnim mečevima sa lakoćom pretvarao u poene. Imao je, naravno, par nestvarnih pasing-šot poena u stilu Nadala, pokazao zašto ga smatraju legitimnim naslednikom ATP trona, ali to nije bilo dovoljno protiv Novaka u prvom setu. Presudan je bio sedmi gem, koji je trajao punih 14 minuta! Imao je nekoliko brejk prilika mladi Karlitos, ali je malo zahvaljujući svojim greškama, malo zbog briljantne igre Novaka, ta šansa propala. 

Tagovi: