"Novaka će noćas deportovati iz Australije" Novinar iz Melburna javio šok vijest

Poznati politički novinar iz Australije ima saznanja da će Đoković biti deportovan.

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je australijske vlasti na sudu i vraćena mu je viza, međutim po zakonu ove zemlje ministar imigracije ima diskreciono pravo da ga i pored toga deportuje.

To se zna već nekoliko dana, međutim Aleks Houk je do sada odlagao svoju odluku iako je prvobitno trebalo da je saopšti četiri sata nakon presude. Razlog zbog kog se čeka su konsultacije sa premijerom Skotom Morisonom, kao i proširenje istrage o Đokoviću, a sada stižu loše vijesti.

Australijski novinar Pol Bonđorno, kolumnista lista "Sunday Paper", objavio je ranije danas na svom Tviter profilu da ima saznanja da će Aleks Houk u četvrtak deportovati Đokovića.

Za sada to nije potvrdio niko od njegovih kolega, ali Bonđorno je dobro poznato ime u Australiji. Iskusni novinar se godinama već bavi političkim temama, a već je pisao o temi deportacije Novaka Đokovića poručivši da je loša stvar što se čitav proces toliko odužio.

- Ovo nedopustivo odlaganje odluke je brutalna osveta Đokoviću i Teniskom savezu Australije - objavio je australijski novinar dan ranije kada je objavio saznanja da Houk opet nije "presekao".

Podsjetimo, Novak Đoković se u toku noći oglasio i objasnio sve o pogrešno popunjenom dokumentu i svom kretanju kada je saznao da je pozitivan na korona virus, da bi potom izašao na teren "Rod Lejver arene" gdje je vježbao pred turnir koji zvanično počinje 17. januara.

I dalje je nepoznato da li će Đoković igrati na njemu, a žrijeb je u noći između srijede i četvrtka od 5 časova. Odluka bi mogla da bude donesena i prije toga...

Možemo samo da se nadamo da novinar ima loše informacije, u suprotnom ovo je svjetski skandal.

mondo.ba