Novi problemi za SDS: Ozvaničen sukob Šešića i Bosića

Sljedeći put kad bude zahtijevao da budem isključen iz stranke, Bosić bi trebao prvo tražiti svoje isključenje zbog svih preletača koje je stvorio i tako omogućio SNSD-u da vlada još osam godina.

Ovo je danas objavio poslanik SDS u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić koji nije želio dalje da komentariše ove riječi. Ipak, portal mojabanjaluka.info saznaje da sukob između Šešića i nekadašnjeg predsjednik SDS-a Mladena Bosića traje već mjesecima.

„Bosić je nekoliko puta na sjednicama Predsjedništva stranke tražio da Šešić bude isključen iz stranke, ali za to do sada nije bilo prihvaćeno. Njihov sukob i neslaganje datiraju još iz vremena kada je Bosić bio na čelu stranke i kada je instalirao određene kadrove u Banjoj Luci sa čijim se izborom Šešić nikada nije slagao“, kaže za naš portal član SDS-a koji je odlično upućen u unutrašnja „trvenja“ stranke.

Podsjećamo da je SDS nedavno napustio Milan Tubin koji je prešao u SPS Gorana Selaka i Željko Babić koji djeluje kao samostalni poslanik u Narodnoj skupštini RS. Mediji su u nekoliko navrata govorili da i Šešić namjerava da promijeni stranački dres, ali je on to više puta demantovao.

Bosić nije odgovarao na naše pozive.

G. Dakić

Tagovi: