Obudovačka škola u novom ruhu

U Osnovnoj školi u Obudovcu nastavljeno je unutrašnje uređenje. Zahvaljujući Vladi Srbije i donaciji od 100.000 maraka, u školi se radi rekonstrukcija sanitarnih čvorova i opremanje svih toaleta.

Nastavu u osnovnoj školi “Obudovac” pohađa 260 đaka. Škola je izgrađena prije 60 godina i više puta je dograđivana. Prošle godine počeli su opsežni radovi na unutrašnjem i spoljašnjem uređenju.

- Prošla godina bila je veoma uspješna za ovu školu, uradili smo neophodnu sanaciju krova koja je koštala oko 82.000 maraka i to su sredstva Vlade RS, odnosno ministarstva prosvjete - rekla je direktorka OŠ “Obudovac” Kosovka Panić.

Ona je izrazila zahvalnost Vladi Srbije, koja je donirala novac za renoviranje i opremanje svih školskih toaleta.

- Bez ove značajne donacije to ne bismo mogli da uradimo i to nam mnogo znači - rekla je Panićeva napomenuvši da je Opština Šamac prošle godine pomogla ove radove sa 10.000 maraka.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević rekao je da će opština podržati nastavak radova u ovoj školi sa dodatnih 10.000 maraka, kao i sve projekte koje dolaze iz drugih škola.

- Neophodno je da se svi maksimalno uključimo, i Vlada RS, da saniramo preostale škole na području opštine Šamac - rekao je Milićević.

Milićević je, u svojstvu kuma slave, prisustvovao proslavi Svetog Save. Tom prilikom je istakao značaj podrške institucija uspješnim kolektivima kao što je ovaj.

- Obudovac je poznat po generacijama uspješnih ljudi koji su ponikli upravo u ovoj školi i zato, osim školske slave, mi danas slavimo i sve uspjehe odličnih đaka i obudovačkih sportskih klubova - rekao je Milićević.

Na svečanosti obilježavanja školske slave Svetog Save uručena su proznanja istaknutim učenicima, a zahvalnice svima koji su pomogli stvaranje boljih uslova za izvođenje nastave u ovoj školi.

M. L.