Odbojkaški klub „Crvena Zvijezda“ iz Obudovca – Prvak Srpske

Odbojkašice Crvene zvijezde iz Obudovca nove su šampionke Republike Srpske i plasirale su se u Premijer ligu BiH.

Odbojkašice su na zatvaranju sezone proteklog vikenda pred nekoliko stotina gledalaca, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, savladale Glasinac sa Sokoca rezultatom 3:0, a u Obudovcu je ispred Doma “Milan Jelić” organizovano slavlje – defile i vatromet.

Pobjeda protiv Glasinca od 3:0 /25:17, 25:15, 25:19/ bila je puka formalnost, dok je još ranije sve bilo odlučeno.

  

Predsjednik Odbojkaškog saveza Republike Srpske Milutin Popović je novim šampionkama Srpske čestitao veliki uspjeh za Obudovac i Šamac.

“Neka budu važan reprezent odbojke u Premijer ligi BiH. Dobra selekcija, kvalitetan stručan rad, puna podrška rukovodstva kluba i menadžmenta opštine Šamac doveli su do velikog uspjeha. Rezultat je morao doći i ja im od srca čestitam”, rekao je Popović.

Predsjednik šamačke Skupštine opštine Simo Varadinović je mladim šampionkama uručio medalje, a načelnik Šamca Đorđe Milićević pehar i cvijeće.

“Ovo je ogroman uspjeh Obudovca i Šamca. Hvala svima u klubu jer su dospjeli u Premijer ligu BiH – oni su naši pravi ambasadori. Obudovac ima i muški odbojkaški klub i bio bih srećan da za dvije do tri godine i oni budu šampioni Srpske. Opština Šamac kao generalni sponzor svih ovih godina podržavala je ovu mladost .Dakle, pružićemo šamačkim sportistima punu podršku”, naglasio je Milićević.

Kapiten Crvene zvijezde Ljubica Šarkanović je na svečanosti rekla da je osjećaj neopisiv i da su se odbojkašice trudile tokom cijele sezone.

“Bilo je padova i uspona, a na kraju se sve dobro završilo. Ponosna sam na saigračice, trenere, publiku – sve u i oko kluba”, poručila je Šarkanovićeva.

Trener Milenko Perušinović zahvalio je svima koji su zaslužni za ovaj uspjeh.

“Predstavićemo se u dobrom svijetlu, afirmisati Obudovac, Šamac, Posavinu. Emocije su velike, nakon ovih pojedinačnih i klupskih nagrada. Ostvarili smo ono što smo željeli”, istakao je Perušinović.

Predsjednik Kluba Radovan Zoranović zahvalio je svima koji su ih na bilo koji način podržavali svih ovih godina, među kojima je i lokalna zajednica, koja je, kako je rekao, uvijek bila uz njih.

“Suze radosnice rekle su sve. Dočekali smo istorijski trenutak za Obudovac – da ima člana Premijer lige BiH. Ono što je ranije osvajano nije bilo malo, ali htjeli smo više. I, evo, to više sada imamo”, poručio je Zoranović.

Ženski odbojkaški klub “Crvena zvijezda” osnovan je prije 17 godina.

nacelnik.net