Opština Šamac iz budžeta finansirala asfaltiranje ulice u Novom Selu dva

U Novom Selu dva kod Šamca završeno je asfaltiranje ulice dužine 600 metara, širine tri metra za koju je opština Šamac iz budžeta izdvojila 72.000 КM. Ovo je jedno od naselja u kojem žive stanovnici koji su došli prije 25 godina iz 22 opštine BiH i sa velikim brojem djece.

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević sa saradnicima danas je obišao novoizgrađenu ulicu, razgovarao sa mještanima o infrastrukturnim radovima koji su urađeni i koji predstoje u narednom periodu.

On kaže da je ovo jedna od Mjesnih zajednica sa najvećim brojem djece, te da su tokom prošle godine krenuli sa izgradnjom dječijeg igrališta koje će nastaviti ove godine.

„Novoizgrađena ulica infrastrukturno mnogo znači za ove stanovnike. U narednom vremenu ćemo završiti preostalih 350 metara. Ovih dana smo ovde uz pomoć JP“Vodovod i Кanalizacija“ odradili anketu sa aspekta izgradnje vodovodne mreže. Prije dvije godine smo izgradili arterški bunar uz pomoć Investiciono razvojne banke RS u vrijednosti oko 80.000 КM. To je danas preduslov da u narednih godinu dana započnemo i završimo izgradnju vodovodne mreže uz učešće građana“, kaže Milićević.

Predsjednik Savjeta MZ Novo Selo dva Živko Todić kaže da im ova ulica mnogo znači, te da u novoizgrađenoj asfaltiranoj ulici živi 36 domaćinstava..

„Ljeti je bila velika prašina, zimi su se poslije kiše i snijega otvarale rupe. Imamo 73 maloljetne djece koja se voze biciklom i igraju“, kaže Todić napominjući da u ovoj MZ treba da se završi vodovodna mreža koja će im puno značiti jer su bunari plitki od 10 do 12 metara, a arterški bunar je dubine 140 metara i svih 73 domaćinstva će se snabdijevati iz njega.

Tagovi: