Položen kamen temeljac za bolnicu u Trebinju

U Trebinju, u naselju Pridvorci položen je kamen temeljac za izgradnju nove bolnice u Trebinju, ukupne vrijednost 128 miliona maraka, uz prisustvo najviših zvaničnika i građana Republike Srpske.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je ovo istorijski dan ne samo za grad Trebinje, nego i za cijelu Republiku Srpsku, a i region.

- Siguran sam da ćemo za 30 mjeseci imati novu bolnicu u Trebinju. Hercegovina je zaslužila novu bolnicu - istakao je Dodik i dodao da je ne tako davno Trebinje bilo komunikacijski zatvoreno na sve strane.

Naveo je da se Trebinje prepoznaje kao dobro mjesto za život.

- A, da bi ono zaista takvim i bilo, potreban je i moderan zdravstveni objekat, sutra i aerodrom.  Da nije bilo onih koji su to sve osporavali, bilo bi i više i bolje, ali nećemo stati niti odustati zbog istih - poručio je Dodik.

Srpska u kontinuitetu posljednjih 10 i više godina gradi zdravstvene objekte i ulaže u zdravstveni sistem širom Republike, rekao je premijer Srpske Radovan Višković.

- Možda smo i ranije trebali doći u Trebinje da sagradimo novu bolnicu, ali nismo ni sada zakasnili, jer smo odgovorni ljudi. Moramo ponuditi našim građanima pravu njegu, uz želju da što manje posla bude u novoj bolnici - rekao je on. 

RTRS

Tagovi: