Potvrđena optužnica protiv radnice banke zbog krađe 106.000 KM

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Elvede Čaušević koja je tereti da je kao rukovodilac poslovnice Unikredit banke u tom gradu ukrala 106.000 KM od klijenata i iz trezora.

Čauševićeva je optužena da je od marta 2008. do septembra 2011. godine pravila naloge za više klijenata Banke koji nisu zahtijevali kredite po karticama “viza klasik”, niti povećanje limita za tekuće račune.

– Tako je, potpisujući se u ime klijenta i Banke, vršila odobrenje “viza klasik” kredita i povećanje prekoračenja na računu za fizičke osobe, a novac zadržavala sa sebe, i to iznos od 65.000 KM – navodi se u saopštenju Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Čauševićeva je optužena i da je bankomat punila iznosima manjim od podignutih iz trezora.

– Utvrđena razlika između podignutog i položenog novca je 41.000 KM, koji je optužena zadržala za sebe – navodi se u optužnici.

Postupajući tužilac predložio je u optužnici zabranu obavljanja funkcije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti. Sudu je predloženo da optužena za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja nadoknadi štetu koju je pričinila banci od 106.000 KM.

Tagovi: