Šamac: Prijem za prosvjetne radnike koji su otišli u penziju u posljednje dvije godine

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević upriličio je danas prijem za pet prosvjetnih radnika koji su otišli u penziju tokom 2020 i 2021 godine kako bi se na jedan skroman način u ime opštine, građana i roditelja zahvalio za sve što su učinili za obrazovanje generacija učenika.

„Ove godine uveli smo još jednu novu praksu koju ćemo nastaviti narednih godina, a to je prijem sa prosvjetnim radnicima koji su otišli u penziju i dali svoj radni vijek kako bi imali ove mlade generacije naših učenika. To je zanimanje koje iziskuje mnogo truda i energije, ali i zanimanje iza kojih ostaju konkretni rezulatati“, rekao je načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević.

On dodaje da je to najmanje što mogu učiniti za njih, opuštenu komunikaciju i razgovor sa njima, zaželjeti im dugovječnu penziju kako bi uživali u plodovima svoga rada i pokazati da neće biti zaboravljeni.

„Izveli su niz generacija, ukazali im šta je to porodica, obrazovanje, kako se treba ponašati i izveli ogromne generacije novih mladih ljudi“, naglasio je Milićević.

Nastavnik razredne nastave u penziji Kosovka Panić iz Obudovca kaže da su veoma srećni i zadovoljni što se načelnik sjetio da ih ugosti, te da im lijepa riječ puno znači.

„Materijalno bude i prođe ali ovo je gest koji se pamti. Radila sam sa malim đacima koji su sada uglavnom odrasli ljudi i srećna kada nas se bivši đaci i njihovi roditelji sjete. Sada evo i preko društvenih mreža, na ulici ili bilo kada. Mi njih doživljavamo kao rođenu djecu“, kaže Panićeva.

Podsjećamo iz četiri osnovne škole u 2020 i 2021 godini u penziju su otišli Ranko Damjanović, nastavnik geografije u Šamca, Mara Mićić, nastavnik biologije u Crkvine i Gornjoj Slatini, Zdenka Lukić, nastavnica matematike u Šamcu i Gela Milićević, nastavnik hemije u Obudovcu.

Tagovi: