Uhapšeni osumnjičeni za krađu skupocjenih vozila i provalu u bankomate

E.M. i O.M. iz Sarajeva i A.S. iz Gradačca uhapšeni su u ponedjeljak zbog sumnje da su tokom 2019. godine na području Šamca ukrali BMW vrijednosti 18.000 KM i koristili ga prilikom pokušaja provale u bankomat, saopšteno je iz PU Doboj.

Kako se navodi, vozilo je naknadno pronađeno zapaljeno na području opštine Usora, pišu Nezavisne.

„Za prijavljena lica postoji i osnov sumnje da su tokom 2019. godine na području Modriče na isti način izvršila napad na bankomat kojom prilikom su otuđila oko 22.000 KM“, precizira se u saopštenju.

Takođe, kako je saopšteno, za navedene osobe postoji osnov sumnje da su tokom aprila 2021. godine na području Modriče ukrale audi Q7 vrijednosti oko 24.000 KM kojim su u toku noći 1. maja, na području Modriče, izvršile krivično djelo teška krađa napadom na bankomat, odakle su ukrali oko 137.000 KM.

Hapšenje su izvršili policijski službenici Policijske uprave Doboj zajedno s policijskim službenicima Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Federalnog MUP-a.

Navedene osobe će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti predate u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.