Žena u Hrvatskoj platila čovjeku da joj ubije muža

Žena sa koprivničkog područja u Hrvatskoj završila je u istražnom zatvoru zbog sumnje da je prije 25 godina platila čovjeku da joj ubije muža. I muškarac koji je izveo napad na njenog muža sada je završio iza rešetaka.

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. maja ove godine donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela pokušaja teškog ubistva i poticanja na počinjenje tog krivičnog djela.

DORH navodi da postoji osnovana sumnja da je 15. maja 1998. oko 3:20 kod Koprivnice prvooptuženi, tada star 28 godina, ispalio hice iz lovačke puške u 36-godišnjaka koji je vozio bicikl makadamskim putem.

Sumnja se da je pucao u muškarca na zahtjev njegove supruge, tada 32-godišnjakinje. Ona je htjela da joj muž bude ubijen pa da se domogne njegove imovine. DORH navodi da je žena platila određeni iznos novca za ubistvo supruga, prenosi Index.hr.

Muškarac je pucao na čovjeka na biciklu, ali ga nije ubio, već mu je zadao teške povrede. Zadobio je više rana po rukama, nogama i leđima.

Državno odvjetništvo je podnijelo prijedlog da se protiv oboje okrivljenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku, a u odnosu na drugookrivljenu i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog i odredila okrivljenicima istražni zatvor - saopštio je DORH.

nezavisne.com

Tagovi: