Obratite pažnju, možda se iznenadite: Sigurni znaci da je ljubav nestala

Ne možeš da shvatiš zašto se to dešava i kako je moguće da si se tako ohladila, a ni on nema pojma šta se dešava.

Možda ne primećuje, a možda se i sam već udaljio i osjeća se slično kao ti.

Ljubav je negdje nestala, a vi ste još zajedno i pokušavate da uhvatite korak, iako se stalno saplićete i upadate u rupe kojih nije bilo, dok su osjećanja ravnala vaš put.

Suoči se sa realnošću, ne voliš ga više, a vjerovatno ni on tebe, ako se stalno dešava sljedeće:

Prestali ste da razgovarate o budućnosti

Nekako više ne zamišljaš budućnost sa njim, jer ako se sada osjećaš ovako isključeno, ravnodušno i često nervozno i iritirano, kako možeš da zamisliš da ćeš se za godinu ili pet osjećati drugačije i bolje? Kad veza krene nizbrdo, a nema osjećanja koja bi ih natjerala da se za nju bore, ljudi se ućute i osluškuju njeno kotrljanje, čekajući da vide gdje će da se završi to obrušavanje.

Njegove navike koje su ti bile simpatične, sad te nerviraju

Nekad su njegove navike bile dio njegove ličnosti i šarma i bilo ti je simpatično kako gestikulira, kako se okreće oko sebe dezorijentisan kad pokušava nešto da pronađe, kako okreće čašu dok je ne prinese usnama… Sve što ti je bilo tako simpatično i slatko, sad te prosto nervira.

Izbjegavaš dodir

Ne želiš da ga držiš za ruku, izvijaš se kad te zagrli, ili se ukočiš i gledaš da skratiš taj zagrljaj, on krene da te poljubi, ti namjestiš obraz, da ti ne razmaže karmin… Ne prija ti njegov dodir, ni njegov dah, ni njegov miris… To tijelo ti više nije tako prisno, kao tvoje sopstveno.

Izbjegavaš intimu

Sada više voliš da on negdje izađe i da sama gledaš film i grickaš kokice, udobno zavaljena na kauču – a nije tako davno bilo kad je njegov zagrljaj bio najudobniji. Prisnost više nije prioritet. Vodite beznačajne razgovore, a san nije nešto čega bi se odrekla zbog seksa. A i seksa ima sve rjeđe.

Započinješ svađe

Potisnuto nezadovoljstvo izbija iz tebe kad se ne nadaš. Nije da želiš da se svađaš, ali “prsneš” na svaku sitnicu i tjeraš do kraja, ne razmišljajući o tome šta govoriš i koliko vrijeđaš i povrjeđuješ, jer moraš da se isprazniš. Ali ni svađe ni pomirenja više ne primaš k srcu.

Više ti nije zabavan

Njegov smisao za humor i način na koji razmišlja i reaguje bili su nešto zbog čega si najviše bila zaljubljena u njega. Sad ti je naporan, a sve njegove fazone već znaš i više ne misliš da su smiješni i adekvatni.

Više se ne raduješ kad ga ugledaš

Onaj osjećaj kad ga gledaš kako ti prilazi na ulici, ili kad ulazi na vrata, kad se pojavi, a tvoje lice se topi u osmijehu i prvo ga gledaš, da ga se nagledaš, prije nego što ga zagrliš i poljubiš. Više ga nema. Kao da si srela komšiju. Zagrljaji i poljupci su stvar navike.

Primećuješ druge atraktivne tipove

Jer si prazna i gladna iznutra, počinješ da primećuješ atraktivne muškarce, pa čak i da razmatraš one manje atraktivne koji djeluju kao da bi imali nešto da ti ponude. Izgleda da su svi postali zanimljiviji, privlačniji i bolji od tvog partnera.

Ostaješ sa njim iz razloga udobnosti

Ali ti ga još uvijek ne napuštaš, iako ti je jasno da je ljubav napustila tvoje srce. Ostaješ sa njim, jer navike su moćna stvar. Možda ti on ne smeta toliko, još uvijek i nekako si prihvatila da zamijeniš “prija mi” sa “ne smeta mi”. Udobnost je moćan ljepak, a izlazak iz veze je veliki i stresan iskorak iz zone komfora. Koji u nekom trenutku moraš da napraviš, jer ne želiš da gubiš vreme sa nekim koga ne voliš i nije fer da trošiš njegovo vrijeme.

Tagovi: