Odbjegli robijaš iz Bijeljine nakon pet godina uhapšen na Rači

Policija je u autobusu pronašla i uhapsila Gorana Zarića Kelaidija (53), koji je godinama u bjekstvu iz Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina, gdje je služio zatvorsku kaznu zbog ubistva, saznaju "Nezavisne".

Naš izvor pojašnjava da se tom odbjeglom robijašu trag gubio od 2013. godine sve do prije nekoliko dana, kada je i uhvaćen.

"On je 2013. godine koristio vanzavodske pogodnosti, ali se potom nije vratio u zatvor", otkriva sagovornik "Nezavisnih".

Dodaje da je ovaj slučaj veoma zanimljiv iz još nekoliko razloga.

"Iako zvuči nevjerovatno, u momentu kada se nije javio na izdržavanje zatvorske kazne bilo mu je ostalo svega tri mjeseca do dana kada mu robija ističe i kada je trebalo da postane slobodan čovjek. Ipak, očigledno nije imao strpljenja da još tih nekoliko mjeseci provede iza rešetaka", pojašnjava naš sagovornik upućen u detalje istrage.

Naš izvor ističe da je pod znakom pitanja gdje je Zarić proveo sve ove godine te da nije isključeno da je bio u Grčkoj.

"Prema podacima kojima raspolažemo, on se u momentu bjekstva zvao Goran Zarić, a kada je uhapšen imao je i prezime Kelaidi, pa otuda sumnja da je svom prezimenu dodao još jedno i sve to poprilično 'miriše' na Grčku", pojašnjava nam sagovornik.

Naš izvor, koji je insistirao na anonimnosti, ističe da je taj Bijeljinac davno osuđen za ubistvo u tom gradu.

Iz Granične policije BiH, uz navođenje inicijala, saopštili su da su službenici Jedinice granične policije Bijeljina uhapsili Zarića 16. jula prilikom ulaska u BiH na međunarodnom graničnom prelazu Rača.

"Utvrđeno je da je za njim Policijska uprava Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela bjekstvo lica lišenog slobode. Bh. državljanin predat je službenicima Policijske stanice Bijeljina", saopšteno je iz GP BiH.