Održan koncert za pomoć djeci i mladima sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji

U Šamcu je večeras održan humanitarni koncert za pomoć djeci i mladima sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji.

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov zahvalio je svima koji su organizovali ovu akciju, te podsjetio da opština Šamac već četiri godine učestvuje u projektu "Spojimo djecu Republike Srpske sa djecom Kosova i Metohije", te da vjeruje da će tako biti i naredne godine. 

Arlov je pozvao sve građane da do 31. decembra pozovu humanitarni broj 1412 i tako pomognu djeci i mladima sa posebnim potrebama na Kosovu i Metohiji, te je dodao da se pomoć može uplatiti i putem žiro računa Odbora 55510000341964-45. 

- Prije dva dana vratio sam se sa Kosova i Metohije i vidio sam da Srbi žive u panici, od danas do sutra, ne vide rješenje, jer je bezbjednost na niskom nivou, a stranci im ne pomažu koliko bi trebalo. Mi smo zato odlučili da im pomognemo, da bar izvučemo osmjeh srpskoj djeci", dodao je Arlov, prenose agencije. 

Koncert su organizovali Plesni klub "Princes" u saradnji sa opštinom Šamac i opštinskom Boračkom organizacijom, a prikupljena je pomoć od 818 KM. 

Na koncertu su nastupili Hor Osnovne škole "Šamac", Etno-grupa "Dar" i prijatelji iz Banjaluke, Kulturno-umjetničko društvo "Šamac" i Plesni klub "Princes" i pjevačica Maja Tatić. 

Predsjednik Plesnog kluba "Princes" Milkica Stanišić zahvalila je učesnicima i publici koji su podržali ovu humanitarnu akciju, te dodala kako zna da je pomoć mala ali da je velika želja da se pomogne djeci na na Kosovu i Metohiji. 

Predsjednik Skupštine opštine Šamac Nikolina Škrbić kaže da je ponosna što Šamac ima veliko srce i što je to i večeras pokazao. 
- Mi imamo ono što naša braća na Kosovu i Metohiji nemaju, a to je sloboda", rekla je Škrbićeva, te je u ime ove lokalne zajednice zahvalila Arlovu za sve što čini za Srbe na Kosovu i Metohiji.