Načelnik obećao podršku predstavnicima Kluba istoričara "Posavina"

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević obećao je predstavnicima Kluba istoričara "Posavina" materijalnu i moralnu podršku, te sa njima dogovorio da učestvuju u programu obilježavanja značajnih datuma kao što su Dan opštine Šamac, Dan Republike, Dan boraca i drugim.
Milićević i vršilac dužnosti načelnika Službe za društvene djelatnosti i poslove civilne zaštite Mišo Dervenić danas su organizovali prijem za članove Kluba istoričara "Posavina" i sa njima razgovarali o sadašnjoj i budućoj saradnji.

Članovi Kluba uručili su načelniku opštine zahvalnicu i prvi broj glasnika "Naša misao", koji izdaje Klub istoričara "Posavina".

Predsjednik tog kluba Maja Vidović zahvalila je za dosadašnju podršku opštine Šamac i istakla da je materijalna pomoć opštine pomogla da prvi broj časopisa "Naša misao" ugleda svjetlost dana, prenose agencije.

"Mi ćemo se potruditi, kao što smo i do sada, da nastavimo naše aktivnosti i pomognemo razvoju kulture i obrazovanja na ovom prostoru", navela je Vidovićeva.

Ona je dodala da u Klubu istoričara "Posavina" planiraju da snime dokumentarac o 50 godina postojanja šamačke Srednje škole "Nikola Tesla", čija bi premijera, ako bude išlo sve prema planu, trebala da bude krajem marta ili početkom aprila. 

Tagovi: