Posebna sjednica: Svi za jedinstvo, Dodik za Koncentracionu Vladu

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i poslanik Ujedinjene Srpske Milan Petković obrazložio je izmjene Krivičnog zakona RS na današnjoj posebnoj sjednici NSRS koja je „posvećena“ Zakonu o negiranju genocida kojeg je nametnuo visoki predstavnik Valentin Incko.

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da postoji istorija nelegalnih odluka visokog predstavnika i udara na Srpsku.

- Niko nije pokrenuo inicijativu za ovo. Nijedna stranka. Došlo je do spontanog okupljanja stranaka oko ovih izmjena. SDA teži unitarnoj BiH. Ovo je udar na Srbe. Iz toga proizilazi potreba za Koncentracionom Vladom kao potrebom za jedinstvom u RS - poručio je Dodik.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da je ova stranka spremna da djeluje jedinstveno, jer je, kako je rekao, Inckovo ponašanje eskaliralo u ovoj godini kroz bonska ovlašćenja.

- Treba ići ka rješenjima koja će dati rezultate. Ovakva rješenja poput izmjena Krivičnog zakona RS upravo će štititi RS i narod u RS. Očekujem komplikovanje situacije u BiH, ali i veći broj zajedničkih sastanaka svih parlamentarnih stranaka -  istakao je Šarović.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je da su potrebna snažne odluke na bonska ovlašćenja visokog predstavnika.

G. D.

Tagovi: