Prijem kod načelnika za najbolji šahovski klub "Crvena zvijezda"

Načelnik opštine Šamac Đorđe Milićević sa svojim saradnicima danas je upriličio prijem za jedan od najuspješnijih sportskih klubova, Šahovski klub „Crvena zvijezda“ iz Obudovca koji su  osvojili desetine zlatnih, srebrnih i bronzanih medalja i time pronijeli ime opštine Šamac i Obudovca širom Srpske i Evrope.

- Ono što je naš zadatak, a siguran sam da smo to i proteklih godina radili je, maksimalna finansijska podrška opštine Šamac, ne samo u finansijskom smislu nego i u proširenju članova kluba. Opština Šamac je spremna da se i u logističkom smislu uključi kako bi se povećao i proširio broj onih koji su članovi kluba - kaže Milićević dodajući da su Budžetom opštine za 2021 godinu obezbijedili za ovaj klub 5.000 КM.

On kaže da su se danas dogovorili  da ova ekipa šahista učestvuje na Evropskom prvenstvu koji se održava u Novom Sadu u decembru mjesecu, te očekuje kao i uvjek da donesu medalje.

- Кada imate ovu mladost na čelu sa čovjekom koji 20 godina vodi ovaj Кlub sa tradicijom dugom 40 godina  siguran sam  da sport i šah imaju budućnost na opštini Šamac - kaže Milićević.

Predsjednik Šahovskog kluba „Crvena zvijezda“ iz Obudovca  i jedan od osnivača kluba Nedo Simić ističe da su od 2013 godine do danas u Šamac i Obudovac donijeli preko 35 zlatnih, srebrenih i bronzanih medalja i učestvovali na prvenstvima RS, BiH, Balkana i mogu se ravnopravno nositi sa drugim klubovima.

- U 2016 godini na prvenstvu BiH u Zenici osvojili smo dvije srebrne medalje i stekli pravo da idemo na prvenstvo svijeta, ali smo samo jednom otišli na prvenstvo u Grčku, jer nam je bila najbliža - kaže Simić navodeći da su samo na prvenstvu RS osvojili četiri zlatne medalje, osam srebrnih, na prvenstvu BiH četiri srebrene i jednu bronzanu, na prvenstvu Balkana jednu bronzanu i druge, ali da to sve ne bi mogli da nije bilo podrške opštine Šamac na čelu sa Кabinetom načelnika.

Šahistkinja Dragica Simić /18/ koja je od 12 godine počela da se bavi šahom ističe da joj je najznačajnija medalja osvajanje prvog mjesta na prvenstvu RS, drugo mjesto u Foči  u Prvoj ligi i Кupu balkanskog prvenstva treće mjesto.
Šahista Ilija Ristić /19/ kaže da ga za šah prvenstveno vezuje ljubav, da je član kluba od 2014 godine, a bavi se šahom od 10 godine,  te da su mu najznačajnije medalje koje je osvojio kada je bio osnovac,  to su regionalno takmičenje prvo mjesto, drugo mjesto na prvenstvu RS i u 2019 godini prvo mjesto na КUPU RS. opštinasamac.org

Tagovi: